جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای حیدری

محمود میناکاری، محمدرضا زالی، محمد میناکاری، محمود حیدری، فاطمه عرب علیدوستی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۸۵ )
چکیده

پژوهش حاضر به بررسی کیفیت زندگی مربوط به سلامت در مبتلایان به نشانگان روده تحریک­ پذیر پرداخته است. هفتاد و سه بیمار مبتلا به این نشانگان (بنابر تشخیص مبتنی برRome-II متخصصین گوارش) و ۷۳ فرد سالم همتا شده با آنها با تکمیل نسخه ۲۸ سوالی پرسشنامه سلامت عمومی در این پژوهش شرکت کردند. در تجزیه و تحلیل یافته­ ها از آزمون t برای دو گروه مستقل و رگرسیون چند متغیره به روش گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت زندگی مربوط به سلامت در مبتلایان به نشانگان روده تحریک پذیر به طور معنادار پایین تر از افراد سالم، و علایم جسمانی کردن، اضطراب، نارساکنش وری اجتماعی و افسردگی در آنها بطور معنادار بیشتر از گروه سالم است. یافته های مربوط به فرضیه ها همخوان با نتایج پژوهش های پیشین و موید نیاز این بیماران به روش های درمانی دوگانه پزشکی و روانی است.


پریسا سیدموسوی، علی مظاهری، شهلا پاکدامن، محمود حیدری،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان دلبستگی محور با استفاده از روش پسخوراند ویدیویی در کاهش استرس والدینی در مادران دارای کودکان پیش دبستانی واجد رفتارهای برونی سازی و همچنین کاهش این نوع مشکلات رفتاری در کودکان بود. برای این منظور ۲۵ زوج مادر- کودک ۳ تا ۵ ساله انتخاب و به دو گروه آزمایش (۱۲ زوج) و گواه (۱۳ زوج) تقسیم شدند. مادران فهرست رفتاری کودک (CBCL) و پرسشنامه استرس والدینی (PSI) را تکمیل کردند. مداخله گروه آزمایش شامل ۸ جلسه انفرادی و هفتگی به مدت ۶۰ دقیقه بود و مادران گروه گواه بسته آموزشی متمرکز بر افزایش مهارت‌های شناختی کودکان را دریافت کردند. نتایج پژوهش نشان داد که استرس والدینی در مادران گروه آزمایش در هر دو حیطه شاخص‌های مربوط به والدین و کودک کاهش معناداری داشت. مشکلات برونی‌سازی کودکان، شامل رفتارهای مقابله‌ای، پرخاشگری و بیش فعالی- نقص توجه نیز کاهش معناداری در گروه آزمایش داشت. با توجه به مولفه‌های دلبستگی‌محور بسته مداخله‌ای، به‌نظر می‌رسد که افزایش حساسیت مادرانه و بهبود الگوی رابطه مادر- کودک موجب کاهش استرس والدینی و مشکلات رفتاری در کودکان شده باشد.
فرشته مومنی، شهریار شهیدی، فرشته موتابی، محمود حیدری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده خود شفقت‌ورزی به مفهوم مهربانی با خود و داشتن درک غیر قضاوت‌گرانه نسبت به نقایص خود است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی‌های روانسنجی مقیاس خود شفقت‌ورزی (SCS) در دانشجویان شهر تهران اجرا شد. شرکت‌کنندگان در پژوهش ۳۰۰ نفر (۱۵۰ زن، ۱۵۰ مرد) بودند که مقیاس خود شفقت‌ورزی (SCS)، مقیاس حرمت خود روزنبرگ (RSES)، پرسشنامه افسردگی بک (BDI-II) و پرسشنامه اضطراب بک (BAI) را تکمیل کردند. در تحلیل عاملی، ۴ عامل برای مقیاس خود شفقت‌ورزی استخراج شد که تبیین کننده حدود ۴۷ درصد از کل واریانس بود. تحلیل عاملی تاییدی درستی عوامل استخراج شده را تایید کرد. روایی همگرا و واگرای مقیاس خود شفقت‌ورزی از طریق اجرای مقیاس حرمت خود و پرسشنامه‌های افسردگی و اضطراب بک محاسبه شد و نتایج معنادار بود (۰۱/۰p < ). هم‌چنین همسانی درونی مقیاس خود شفقت‌ورزی برحسب ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و با ضریب همبستگی ۷۰/۰ مورد تایید قرار گرفت. ضریب همبستگی معنادار (۸۹/۰) بین نمره‌های دو نوبت آزمون با فاصله ۱۰ روز، حاکی از پایایی بازآزمایی بالای مقیاس است.
خانم نفیسه آزادفلاح، دکتر مسعود شریفی، محمود حیدری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر طول کلمه و نوع حروف چاپی کلمات بر حرکات چشم در حین خواندن متن فارسی آشنا در مقایسه با متن ناآشنا است. تعداد ۲۹ نفر از دانشجویان دختر دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی در این پژوهش شرکت کردند. محرک‌ها شامل چهار متن مختلف به‌صورت متن آشنا-شکل نوشتاری لوتوس، متن آشنا-شکل نوشتاری خودکار، متن ناآشنا- شکل نوشتاری لوتوس و متن ناآشنا- شکل نوشتاری خودکار بود. برای جمع­آوری داده­ها از دستگاه ردیاب چشم SMI-RED-۱۲۰Hz استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که طول کلمه و نوع متن بر حرکات چشم اثر معناداری را ایجاد می­کند. نوع حروف چاپی کلمه بر حرکات چشم تفاوت معناداری را ایجاد نمی­کند. تعامل متغیرهای طول کلمه و نوع حروف چاپی و نوع متن تفاوت معناداری را بر حرکات چشم ایجاد می­کند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر متغیرهای طول کلمه و نوع حروف چاپی و نوع متن بر حرکات چشم تاثیر دارد. 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روانشناسی معاصر، دوفصلنامه انجمن روانشناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق