جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای گل پرور

ایلناز سجادیان، محسن گل پرور،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۸۷ )
چکیده


حمیدرضا عریضی، محسن گل پرور،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۸۸ )
چکیده

این پژوهش با هدف انجام فراتحلیلی بر رابطه بین تعهد همانندسازی شده، تعهد پیوستگی (پیوندجویانه) و تعهد مبادله‌ای با مشارکت در تصمیم‌گیری، رفتار مدنی ـ سازمانی (خدمت به عموم) و رفتارهای فرانقشی به مرحله اجرا درآمد. نمونه مطالعات مورد استفاده شامل ۱۵ مطالعه انجام شده در سرتاسر ایران بوده که متشکل از ۴۱۲۹ نفر نمونه بوده‌اند. داده‌های حاصل از این ۱۵ مطالعه مورد فراتحلیل قرار گرفت. با استفاده از این روش، میانگین اندازه اثر برای روابط بین سه بعد تعهد سازمانی (به اضافه تعهد سازمانی کلی که حاصل جمع سه بعد تعهد مذکور است) با مشارکت در تصمیم‌گیری، خدمت به عموم و رفتارهای فرانقشی محاسبه شد. یافته‌های فراتحلیل انجام شده حاکی از آن بود که مشارکت در تصمیم‌گیری نسبت به خدمت به عموم و رفتارهای فرانقشی دارای بالاترین میانگین اندازه اثر با تعهد سازمانی کلی (برابر با ۵۴/۰ نسبت به ۳۷/۰ و ۱۹/۰) است. همچنین یافته‌ها حاکی از آن بود که مشارکت در تصمیم‌گیری به ترتیب با تعهد همانندسازی شده، تعهد مبادله‌ای و تعهد پیوستگی دارای میانگین اندازه اثر ۳۷/۰، ۳۲/۰ و۶۷/۰ و خدمت به عموم به ترتیب با سه بعد تعهد سازمانی بالا دارای میانگین اندازه اثر ۳۳/۰، ۳۳/۰ و ۲۵/۰ است. رفتارهای فرانقشی نیز با سه بعد تعهد سازمانی میانگین اندازه اثر ۱۹/۰، ۲۱/۰ و ۰۸۵/۰ داشت.
محسن گل پرور، اصغر قضوی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده این پژوهش با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی و سیاست‌ها و اقدامات سازمانی بر موفقیت شغلی کارکنان در کارکنان شرکت‌های وابسته به سایپا در گلپایگان به مرحله اجرا درآمد. جامعه ‌آماری پژوهش را کارکنان این شرکت‌ها (۸۰۰ شرکت‌کننده) تشکیل دادند که با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی ساده ۱۷۹ مرد برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. پرسشنامه‌های مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه ۱۲ سؤالی موفقیت شغلی برون‌زاد و درون‌زاد (نبی، ۲۰۰۱)، پرسشنامه ۱۰ سؤالی حمایت اجتماعی (نبی، ۲۰۰۱) با دو زیر‌مقیاس حمایت شخصی- همکاران و حمایت شبکه‌ای و پرسشنامه ۷ سؤالی سیاست‌ها و اقدامات سازمانی (نبی، ۲۰۰۱) بود. داده‌های حاصل از پرسشنامه‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که: ۱) موفقیت شغلی برون‌زاد و درون‌زاد با حمایت شخصی- همکاران، حمایت شبکه‌ای و اقدامات و سیاست‌های سازمانی دارای رابطه مثبت و معنادار هستند؛ ۲) تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که به ترتیب حمایت شخصی- همکاران، اقدامات و سیاست‌های سازمانی و حمایت شبکه‌ای، موفقیت شغلی درون‌زاد را، و اقدامات و سیاست‌های سازمانی موفقیت شغلی برون‌زاد را پیش‌بینی می‌کنند.
محمدعلی نادی، محسن گل پرور،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده این پژوهش با هدف بررسی رابطه عدالت توزیعی، رویه‌ای و همانندسازی سازمانی با همکاری در بین معلمان در شهر اصفهان به مرحله اجرا درآمد. از جامعه آماری پژوهش، ۳۸۹ نفر معلم (شامل ۱۱۲ مرد، ۲۷۷ زن) برای پاسخگویی به پرسشنامه‌های پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه عدالت توزیعی (DJQ)، پرسشنامه عدالت رویه‌ای (PJQ)، پرسشنامه همانندسازی سازمانی (OIQ) و پرسشنامه همکاری (CQ) بودند. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد که عدالت توزیعی با عدالت رویه‌ای، عدالت رویه‌ای با همانندسازی سازمانی و همکاری با همانندسازی سازمانی دارای رابطه معنادار هستند. نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نیز نشان داد که در مرحله اول از بین عدالت توزیعی، عدالت رویه‌ای و همانندسازی سازمانی، فقط همانندسازی سازمانی قادر به پیش‌بینی همکاری در معلمان است. در مرحله دوم و سوم با افزوده شدن جملات تعامل دو طرفه و سه طرفه، هیچ‌ یک از این جملات قادر به تعدیل رابطه همانند‌سازی سازمانی با همکاری در معلمان نبودند. از یافته‌های این پژوهش نتیجه گرفته می‌شود که همانندسازی سازمانی همکاری را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
محسن گل پرور، زهرا واثقی، محمدرضا مصاحبی، زهرا جوادیان،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده
با توجه به نقش مهم استرس شغلی و فرسودگی در محیط‌های کار، این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین استرس و فرسودگی با پرخاشگری با توجه به نقش تعدیل‌کننده تعارض با سرپرست و همکاران و سبک‌های مدیریت تعارض (تسلیم شدن‌، سازش و حل‌مساله، اعمال ‌زور و اجتناب‌) به مرحله اجرا درآمد. نمونه‌ای‌ به حجم ۲۸۳ نفر به روش تصادفی انتخاب شدند ‌و به پرسشنامه‌های تعارض بین‌فردی در محیط کار (ICWQ)، پرخاشگری در محیط کار (AWQ)، سبک‌های مدیریت تعارض (CMSQ)،‌ استرس شغلی JSQ)) و فرسودگی هیجانی (EEQ) پاسخ دادند. نتایج نشان داد که استرس شغلی با تعارض با همکاران‌، با تعارض با سرپرست، با فرسودگی هیجانی، با پرخاشگری و با اجتناب، تعارض با همکاران با تعارض با سرپرست،‌ با فرسودگی هیجانی، با پرخاشگری، با اعمال زور و با اجتناب، تعارض با سرپرست با فرسودگی هیجانی،‌ با پرخاشگری و با اجتناب و فرسودگی هیجانی با پرخاشگری، با تسلیم شدن، با اعمال زور‌ و با اجتناب‌ رابطه معنادار داشتند. بخش دیگر نتایج نشان داد که در تسلیم شدن بالا‌، فرسودگی هیجانی با پرخاشگری، در سازش و حل مساله پایین، فرسودگی هیجانی با پرخاشگری، در اعمال زور و اجتناب بالا، فرسودگی هیجانی با پرخاشگری رابطه نیرومندتری نشان دادند.

محسن گل پرور، زهرا واثقی، آرزو اشجع،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

با توجه به نقش بالقوه شناخت در رفتارها و احساسات انسان، این پژوهش با هدف بررسی نقش اسناد شناختی استرس در پیوند میان استرس شغلی با بیگانگی شغلی و رفتارهای انحرافی اجرا شد. تعداد ۱۶۸ نفر از کارکنان یک سازمان صنعتی در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد پرسشنامه محقق ساخته اسناد استرس شغلی (AJSQ)،‌ پرسشنامه گرانباری شغلی (WOQ)، پرسشنامه بیگانگی شغلی (WAQ) و پرسشنامه رفتارهای انحرافی (DBQ) را پاسخ دهند. نتایج نشان داد بین رفتارهای انحرافی با گرانباری شغلی، بیگانگی شغلی و اسناد شناختی استرس رابطه معنادار وجود ندارد. اما بین گرانباری شغلی با بیگانگی شغلی و اسناد شناختی به استرس رابطه معنادار به دست آمد. نتایج پژوهش نشان داد که‌ اسناد استرس به سازمان، رابطه گرانباری شغلی را با بیگانگی شغلی تعدیل می‌کند. به این معنا که وقتی اسناد استرس به سازمان بالا است، گرانباری شغلی با بیگانگی شغلی دارای رابطه منفی است،‌ ولی زمانی‌که اسناد استرس به سازمان در حد پایین است، گرانباری شغلی با بیگانگی شغلی رابطه مثبت دارد. هم‌چنین اسناد استرس به خود، رابطه گرانباری شغلی را با رفتارهای انحرافی تعدیل کرد. به این معنا که وقتی اسناد استرس به خود پایین است، رابطه گرانباری شغلی با رفتارهای انحرافی مثبت است و در مقابل وقتی اسناد استرس به خود بالا است، گرانباری شغلی با رفتارهای انحرافی رابطه منفی دارد.


محسن گل پرور، محسن طالب،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

رفتارهای مدنی- سازمانی ازجمله با اهمیت­ ترین رفتارهای مثبت در محیط­ های کار هستند که چندین دهه متوالی توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده­ اند. براساس جدیدترین شواهد، این رفتارها به دلیل ماهیت مثبت خود، گاهی مورد تاکید زیاد قرار گرفته و به همین دلیل از ماهیت ارادی و اختیاری خود خارج می­ شوند. رفتارهای مدنی- اجباری همان رفتارهای مدنی متعارف هستند که ماهیت ارادی و اختیاری خود را از دست داده­ اند. در پژوهش حاضر، چنین فرض­ شده که رضایت شغلی در رابطه بین رفتارهای مدنی- اجباری با رفتارهای مدنی- سازمانی نقش واسطه­ ای دارد. در راستای اهداف این پژوهش، ۲۱۲ نفر از کارکنان یک سازمان دولتی انتخاب شدند و به پرسشنامه­ های رفتارهای مدنی- اجباری (CCBQ)، رفتارهای مدنی- سازمانی (OCBQ) و رضایت شغلی (JSQ) ­پاسخ دادند. نتایج نشان داد که بین رفتارهای مدنی اجباری با رضایت شغلی رابطه منفی و معنادار وجود دارد، اما بین رفتارهای مدنی- اجباری با رفتارهای مدنی- سازمانی در سطح روابط ساده رابطه معنادار به دست نیامد. نتایج الگو­سازی معادله ساختاری نیز نشان­ داد که رضایت شغلی متغیر واسطه ­ای کامل در رابطه رفتارهای مدنی اجباری با رفتارهای مدنی- سازمانی معطوف به افراد، سازمان و به صورت کلی است. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که رفتارهای مدنی- اجباری از طریق تضعیف رضایت شغلی قادر به کاهش رفتارهای مدنی- سازمانی هستند.


محسن گل پرور، سمیه صفری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی از جدیدترین سازه‌های حوزه سرمایه نُرم انسانی است که ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه‌گیری اثر رخدادهای منفی محیطی بر سلامت انسان و رفتارهایش دارد. این سازه نوین ظرفیت اجرایی‌شدن در محیط‌های گروهی را دارد. در این پژوهش، رابطه استرس شغلی با فرسودگی هیجانی، با توجه به نقش واسطه‌ای (ضربه‌گیری) سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی با سه مؤلفه سرمایه‌گذاری جمعی بر ارتقای عاطفه مثبت در دیگران، سرمایه‌گذاری جمعی بر ارتقای احساس انرژی در دیگران و سرمایه‌گذاری جمعی بر ارتقای شادمانی در دیگران مطالعه شد.
مواد و روش ها با توجه به هدف پژوهش، ۲۰۲ نفر به پرسش‌نامه استرس شغلی، پرسش‌نامه فرسودگی هیجانی و پرسش‌نامه سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی پاسخ دادند. 
یافته ها بین استرس شغلی با فرسودگی هیجانی رابطه مثبت و معنادار، ولی بین استرس شغلی و فرسودگی هیجانی با سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی رابطه منفی و معنادار (‌P<۰/۰۱)‌ وجود دارد. نتایج مدل‌سازی معادله ساختاری و تحلیل واسطه‌ای (آزمون بوت استراپ) نشان داد سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی متغیر واسطه‌ای کامل در رابطه استرس شغلی با فرسودگی هیجانی است.
نتیجه گیری درمجموع یافته‌های این پژوهش نشان داد از طریق تقویت سرمایه‌گذاری جمعی عاطفی می‌توان از اثرات منفی استرس شغلی بر سلامتی انسان و فرسودگی او در محیط کار جلوگیری کرد.

الهه قدبرزاده، محسن گل پرور،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

تلاش گروهی برای ارتقاء سرمایه عاطفی در ارتقاء نیرو و نشاط افراد در محیطهای کار نقشی بیبدیل بازی میکند. این پژوهش با هدف تعیین رابطه سرمایهگذاری جمعی عاطفی با کارآمدی حل تعارض با توجه به نقش واسطهای سرمایه عاطفی و منابع کارآمدی حل تعارض انجام شد. در یک طرح همبستگی مبتنی بر مدلسازی معادله ساختاری، ۱۹۴ نفر ار کارکنان صنایع شیر آلاس از طریق نمونهگیری در دسترس در پژوهش شرکت کردند. شرکتکنندکان به پرسشنامه سرمایهگذاری جمعی عاطفی (۱۳۹۷/۲۰۱۸)، پرسشنامه سرمایه عاطفی (۱۳۹۵/۲۰۱۶)، پرسشنامه کارآمدی حل تعارض (۲۰۰۰) و  پرسشنامه منابع کارآمدی حل تعارض (۲۰۰۷) پاسخ دادند. نتایج نشان داد بین سرمایهگذاری جمعی عاطفی با سرمایه عاطفی، کارآمدی حل تعارض و منابع کارآمدی حل تعارض رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. تحلیل بوت استراپ و مدلسازی معادله ساختاری نشان داد که به ترتیب سرمایه عاطفی و منابع کارآمدی حل تعارض متغیر واسطه  کامل در رابطه سرمایهگذاری جمعی عاطفی با کارآمدی حل تعارض هستند. به نظر میرسد از طریق سرمایهگذاری جمعی عاطفی میتوان زمینه را برای ارتقاء سرمایه عاطفی و منابع کارآمدی حل تعارض و سپس کارآمدی حل تعارض کارکنان در محیط کار فراهم نمود.

سمیه رهنمایی، محسن گل پرور، اصغر آقایی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

توانایی تنظیم هیجان از زمره‌ی متغیرهایی است که برای نوجوانان از اهمیت ویژه‌ای برخواردار است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش تنظیم هیجان برروابط متقابل مادر- نوجوان، انزوای اجتماعی و پرخاش‌گری در نوجوانان دختر انجام شد. در یک طرح نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه گواه و دوره‌ی پیگیری دوماهه، ۴۰  نوجوان دختر به شیوه‌ی هدف‌مند مبتنی بر معیارهای ورود در پژوهش شرکت نمودند. نمونه‌ انتخاب شده سپس به صورت تصادفی در گروه آزمایش (۲۰ نفر) و گروه (۲۰ نفر) گمارش شدند. شرکت‌کنندگان در سه مرحله پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری به مقیاس رابطه والد- فرزندی (۱۹۹۴)، پرسش‌نامه‌ی انزوای اجتماعی (۱۹۷۸) و پرسش‌نامه‌ی پرخاشگری (۱۹۹۲) پاسخ دادند. گروه آزمایش آموزش تنظیم هیجان را طی ۸ جلسه ۶۰ دقیقه‌ای دریافت و گروه کنترل آموزشی را دریافت نکرد. نتایج نشان داد آموزش تنظیم هیجان در کاهش پرخاش‌گری و در افزایش روابط متقابل مادر- نوجوان اثربخش است و این اثربخشی تا مرحله‌ی پیگیری پایدار بوده است. اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر کاهش انزوای اجتماعی تأیید نشد. به نظر می‌رسد از طریق آموزش تنظیم هیجان می‌توان زمینه‌ی تقویت رابطه‌ی مادر- نوجوان و کاهش پرخاش‌گری نوجوانان دختر را فراهم نمود.

خانم لیلا بقایی پور، خانم ایلناز سجادیان، آقای محسن گل پرور،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

خودارزشمندی به‌مثابه شاخص سازگاری روان‌شناختی و کارکرد مناسب اجتماعی تلقی می‌شود. هدف این پژوهش اثربخشی بسته‌ی درمانی خودارزشمندی بر نشخوارفکری و خودانتقادی زنان افسرده بود. جامعه‌ی آماری پژوهش شامل تمام زنان ۱۸ تا ۵۰ سال افسرده شهر یزد بودند. نمونه شامل ۳۰ نفر از زنان مبتلا به افسردگی بودند که به‌صورت در دسترس انتخاب‌شده و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند که برای هر یک از دو گروه پژوهش ۱۵ نفر در نظر گرفته شد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه‌ی نشخوارفکری نولن هوکسما و مارو (۱۹۹۱) و پرسشنامه‌ی خودانتقادی تامسون و زوراف (۲۰۰۴) بود. گروه آزمایش در هشت جلسه‌ی ۹۰ دقیقه‌ای مداخله درمانی خودارزشمندی شرکت کردند. اما بیماران گروه کنترل هیچ مداخله‌ی درمانی دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS۲۳ استفاده شد. نتایج نشان داد، که بین میانگین نمرات نشخوار فکری در مرحله‌ی پیش‌آزمون، پس‌آزمون و مرحله‌ی پیگیری به‌طور کلی تفاوت معنی‌داری وجود دارد (۰۵/۰>p)، هم‌چنین بین میانگین نمرات خودانتقادی در مرحله‌ی پیش‌آزمون، پس‌آزمون و مرحله‌ی پیگیری نیز تفاوت معنی‌داری وجود دارد (۰۰۱/۰>p). بسته‌ی درمانی خودارزشمندی با داشتن متغیرهایی مانند شفقت خود، خودآگاهی برای افراد افسرده، مانند فیزیوتراپی ذهن عمل می‌کند، یعنی با تحریک سیستم تسکین‌بخشی، زمینه‌ی تحول آن را فراهم می‌کند و با تحول این سیستم، تاب‌آوری در برابر افسردگی را بالا می‌برد و می‌تواند باعث کاهش نشخوارفکری و خودانتقادی در زنان افسرده شود.

 
مهرداد پیرفلک، سید حمید آتش پور، محسن گل پرور،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

تقریباً یک سوم از نوجوانانی که افکار خودکشی دارند در سنین نوجوانی برای خودکشی برنامه‌ریزی می‌کنند. هدف پژوهش جاری، مقایسه‌ی اثربخشی درمان وجودی و درمان رفتاریِ‌عقلانی- هیجانی بر معنای ‌زندگی و مدیریت خشم دانش‌آموزان پسر دوره‌ی متوسطه‌ی‌دوم با افکار خودکشی‌گرایانه بود. روش پژوهش، نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون- پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه‌ی آماری تمام دانش‌آموزان پسر دوره‌ی متوسطه دوم دارای افکار خودکشی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ شهر ایذه بود، که از بین آن‌ها ۴۵ نفر به شیوه نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای با در نظر گرفتن ملاک‌های ورود به پژوهش انتخاب و سپس به‌صورت تصادفی در سه گروه درمان وجودی، درمانِ‌رفتاریِ عقلانی- هیجانی و گروه کنترل قرار گرفتند (هر گروه ۱۵ نفر). ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه‌ی سنجش افکار خودکشی (بک ۱۹۷۹)، مقیاس معنای ‌زندگی (استیگر و همکاران، ۲۰۰۶) و پرسشنامه‌ی خشم صفت حالت اسپیلبرگر (۱۹۹۹) بود. شرکت‌کنندگان به طور همزمان و موازی در جلسات درمان وجودی (۱۰ جلسه) و درمان رفتاریِ‌عقلانی- هیجانی (۸ جلسه) حضور یافتند. داده‌های پژوهش از طریق تحلیل کوواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی بونفرنی در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی ۲۶ مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که آموزش درمان وجودی و درمان رفتاریِ‌عقلانی- هیجانی بر معنای زندگی و مدیریت خشم مؤثر بود (۰۱/۰p≤) و حاکی از ثبات مداخلات در مرحله‌ی پیگیری بر روی نمرات معنای زندگی و مدیریت خشم بود. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد بین اثربخشی هر دو درمان تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (۰۵/۰p>). همچنین نتایج این پژوهش از تأثیر مداخلات آموزشی بر معنای ‌زندگی و مدیریت خشم نوجوانان دارای افکار خودکشی‌گرایانه حمایت می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روانشناسی معاصر، دوفصلنامه انجمن روانشناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق