دوره 16، شماره 1 - ( 8-1400 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 38-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات علوم شناختی و رفتاری در پلیس، معاونت بهداشت، امداد و درمان، فرماندهی انتظامی، تهران، ایران ، rostami.psychologist@gmail.com
2- گروه روانشناسی دانشگاه شهید مدنی
3- گروه روانشناسی دانشگاه ازاد اسلامی واحد تبریز. تبریز. ایران
4- گروه مالی،دانشگاه علوم انتظامی امین ،تهران .ایران
چکیده:   (1144 مشاهده)
هدف پژوهش حاضر بررسی مدل ارتباط بین طرحواره‌های ناسازگار اولیه با سایبرکندریا با نقش واسطه‌ای تنظیمشناختی هیجان بر دانشجویان بوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. نمونه‌ی مورد مطالعه 337 نفر بودند که به روش در دسترس به صورت فراخوان اینترنتی در سال تحصیلی 1400- 1399 از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز انتخاب شده و در این پژوهش شرکت کردند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه‌های طرح‌واره‌های ناسازگار اولیهی یانگ (2007)، پرسش‌نامه‌ی سایبرکندریا فرگاس (2014) و پرسش‌نامه‌ی راهبردهای شناختی تنطیم هیجان گرنفسکی و همکاران (2001) استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده نیز با استفاده از آزمون معادلات ساختاری با نرم‌افزار Amos و spss23 تحلیل شد. نتایج نشان داد، بین طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه با راهبردهای هیجان‌های مثبت رابطه‌س منفی و با راهبردهای هیجان‌های منفی رابطه‌ی ‌مثبت وجود دارد. بین راهبردهای هیجان‌های مثبت با سایبرکندریا رابطه‌ی منفی و بین راهبردهای هیجان‌های منفی با سایبر کندریا رابطه‌ی مثبت وجود دارد. بین طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه با سایبرکندریا رابطه‌ی مستقیم وجود ندارد. بین طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه با سایبرکندریا با نقش واسطه‌ای تنظیم شناختی هیجان رابطه‌ی غیرمستقیم وجود دارد. در آخر نتایج نشان داد که متغیرهای طرح‌واره‌های ناسازگاری اولیه و راهبردهای تنظیمشناختی هیجان‌های مثبت و منفی قادر به تبیین4/34 درصد از واریانس بیماری روانی سایبرکندریا هستند.
 
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 1763 kb]   (471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/28 | پذیرش: 1401/8/28 | انتشار: 1401/12/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روانشناسی معاصر،دوفصلنامه انجمن روانشناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق