1- دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
2- دانشگاه آزاد اسلامی خوی ، cognition20@yahoo.com
چکیده: (148 مشاهده)
زمینه و هدف: با پیشرفتهای اخیر در تکنولوژی، ابزارهایی مانند کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه در حال حاضر زندگی مردم را عمیقاً تحت تأثیر قرار دادهاند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش دشواری در تنظیم هیجان و احساس تنهایی در پیشبینی استفاده مشکلزا از تلفن همراه در نوجوانان بود.
مواد و روشها: این پژوهش به لحاظ روش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشآموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان ارومیه در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که از بین آنها تعداد 400 نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس دشواری در تنظیم هیجانی (گراتز و رومر، 2004)، مقیاس احساس تنهایی (آشر و همکاران، 1984) و مقیاس استفاده مشکلزا از تلفن همراه (جنارو و همکاران، 2007) بود. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از رگرسیون گام به گام استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد دشواری در تنظیم هیجان و احساس تنهایی با استفاده مشکلزا از تلفن همراه رابطه مثبت معنادار داشتند (01/0P <). همچنین نتایج نشان داد که دشواری در کنترل تکانه 18/0، احساس تنهایی 23/0 و دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجان 20/0 از پیشبینی استفاده مشکلزا از تلفن همراه را پیش بینی میکنند .
نتیجه گیری: با توجه به نقش دشواری در تنظیم هیجان و احساس تنهایی در پیش بینی استفاده مشکلزا از تلفن همراه، اجرای کارگاههای آموزشی بر مبنای راهبردهای تنظیم هیجان و احساس تنهایی ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/7/24 | پذیرش: 1402/5/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول