XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید چمران اهواز ، sodani_m@scu.ac.ir
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (233 مشاهده)
زمینه و هدف: استرس شغلی از تعاملات، وظایف و عوامل استرس­زای شغلی ایجاد می شود و منجر به فرسودگی شغلی، افزایش غیبت، مشکلات سلامتی و ترک شغل می شود. افرادی دارای ویژگی های ذهن آگاهی بالا استرس شغلی کمتر، سازگاری بهتر و سلامت بیشتری دارند. بنابراین، این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش کاهش تنیدگی مبتنی بر ذهن­آگاهی بر استرس شغلی و جرات ورزی زنان شاغل انجام شد.
مواد و روش­ها: این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان شاغل دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1401 تشکیل دادند که تعداد 30 نفر از آن­ها با استفاده از روش نمونه­گیری داوطلبانه، انتخاب و به صورت تصادفی به گروه آزمایش و گروه کنترل تخصیص یافتند. گروه آزمایش 8 جلسه آموزش 90 دقیقه­ای (هفته ای یک جلسه) کاهش تنیدگی مبتنی بر ذهن­آگاهی را دریافت و گروه کنترل مداخله­ای دریافت نکرد. داده­ها با مقیاس استرس شغلی پارکر و دیویس (1983) و پرسشنامه جرات ورزی گمبریل و ریچی جمع­آوری و با آنالیز کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: یافته­ها تفاوت معناداری بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در نمرات استرس شغلی و جرات­ورزی در مرحله پس­آزمون را نشان داد (001/0p<).
 نتیجه­گیری: بر اساس یافته­های پژوهش حاضر می­توان نتیجه گرفت که آموزش کاهش تنیدگی مبتنی بر ذهن­آگاهی، یک آموزش موثر برای کاهش استرس شغلی و افزایش جرات­ورزی در زنان شاغل است. با توجه به اثربخشی این روش، توجه و اجرای چنین جلساتی توسط مدیران سازمان­ها و سایر درمان­گران خانواده توصیه می­شود.
 
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/14 | پذیرش: 1402/5/1 | انتشار: 1402/5/1

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روانشناسی معاصر،دوفصلنامه انجمن روانشناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق